ANUGERAH KHAS SEMPENA MAK SKTM 2022/2023

 

Pulang dari majlis di sana, sempat abadikan diri pada gambar banner yang direka sendiri
menggunakan Canva.

Anugerah diterima.

Pada Majlis Anugerah Kecemerlangan SK Tanah Merah sesi 2022/2023 yang lalu, saya dianugerahkan Anugerah Khas secara mengejut, juga tersenarai dalam 15 penerima. Anugerah yang diberi oleh Puan Guru Besar, Cikgu Rafieh binti Yob. Walaupun diri tidak berada dalam majlis, dan suami mewakili saya untuk temankan anakanda sulung. Suami yang dipanggil  untuk menerimanya.

Suami mewakili diri untuk terima anugerah ini.

Anakanda sulung juga menerima Anugerah Tunas Jaya (kokurikulum) dan
Anugerah Gangsa untuk akademik. Tahniah anakanda Ahmad Waseem.

Anugerah Pengurusan Kemenjadian Murid Cemerlang yang diberi ini, menyuntik semangat untuk terus berkhidmat dengan penuh sungguh-sungguh.  Terima kasih Puan Guru Besar. 

Bukan tujuan melakukan sesuatu untuk dapatkan penghargaan atau sebagainya, tetapi berusaha untuk memberi nilai tambah dalam kemenjadian murid menjadi sesuatu yang memberi impak dan kesan kepada mereka. Ini adalah kerana, murid juga bukanlah seimbang dari segi semua bidang, ada yang cemerlang akademik namun kurang dalam bidang lain. Ada juga murid menyerlah dalam kokurikulum tetapi kurang dalam akademik. Tugas kita, mencungkil dan mengasah apa yang ada pada mereka. 

Semoga apa yang kita lakukan mendapat keberkatan Allah.

Previous Post Next Post